boekpresentatie Van pottenkijker tot boegbeeld

Voorplat.Pottekijker.Boegbeeld.inddZaterdag 13 september 2014 is het zover, dan zal tijdens Open Monumentendag in het Arnhemse Huis der Provincie het boek Van pottenkijker tot boegbeeld. 200 jaar Gelderse Commissarissen van de Koning(in) worden gepresenteerd.

In dit rijk geïllustreerde boek worden de rol en de betekenis van zestien gouverneurs/ commissarissen beschreven die de provincie Gelderland van 1814 tot heden hebben gediend. Van de eerste gouverneur, de ‘pottenkijker’ J.C.E. graaf van Lynden, tot en met de huidige Commissaris van de Koning, het boegbeeld Clemens Cornielje. In de afgelopen 200 jaar is de functie van de Commissaris die in opdracht van de Koning opereerde en voornamelijk toezicht hield, geëvolueerd tot het gezicht van Gelderland, waarbij de steun van de Staten onontbeerlijk is. Een fascinerend proces in een veranderend Gelderland.

Het boek is nu al te bestellen. Als u dat doet vóór 13 september, dan wordt uw bestelling als voorintekening beschouwd en krijgt u het direct na verschijning thuisgestuurd.

Bestellen kan bij Uitgeverij Matrijs: https://secure.matrijs.com/Van-pottenkijker-tot-boegbeeld.-200-jaar-Gelderse-Commissarissen-van-de-Koningin.html

Advertenties

Over bobenjonnmakeneenboekje

Bob Roelofs (1956) is een geboren en getogen Arnhemmer, studeerde Geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en was 17 jaar leraar Geschiedenis aan het Liemers College te Zevenaar. Hij was raadslid en fractievoorzitter van D66 in de Arnhemse gemeenteraad (1999-2003). Sinds 2003 is hij griffier van Provinciale Staten van Gelderland. Over Arnhem publiceerde hij drie boeken: Vernieling en Vernieuwing, de wederopbouw van Arnhem (Matrijs, 1995), Huis der Provincie, Het 'Kasteel' op de Markt (Matrijs, 2008) en samen met Jan de Vries de Canon van Arnhem (Bezoekerscentrum Sonsbeek 2008), In 2011 werd hij voor zijn verdiensten in het Arnhemse benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jonn van Zuthem (Zwolle 1967) studeerde nieuwste geschiedenis in Nijmegen en kerkgeschiedenis aan de Theologische Universiteit Kampen. In 2001 promoveerde hij op ‘Heelen en halven’ Orthodox-protestantse voormannen en het ‘politiek’ antipapisme in de periode 1872-1925. De laatste jaren is hij vooral actief op het terrein van de regionale geschiedenis. Zo schreef hij de hoofdstukken 'Een nieuwe provincie 1815-1848' en 'Een samenleving met schakeringen' in deel III Nieuwste Tijd - Heden van de driedelige Geschiedenis van Groningen (2009). Eind september 2012 werd zijn langverwachte boek Harde grond. Kerkelijke verhoudingen in Groningen, 1813-1945 gepresenteerd.
Dit bericht werd geplaatst in home, overzicht artikelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s